DAN UPRAVE ZA INDIREKTNO OPOREZIVANJE BIH

Dana 28.12.2023.godine u Banjoj Luci, na prigodnoj svečanosti, obilježeno je 20 godina postojanja i rada Uprave za indirektno oporezivanje. Sada već davne 2003.godine, 29. decembra, usvajanjem Zakona o sistemu indirektnog oporezivanja, Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine stvorila je pravni osnov za uspostavljanje Uprave za indirektno oporezivanje, danas najveće i najznačajnije institucije na državnom nivou.

Kao službenici Uprave za indirektno oporezivanje, nosimo veliku odgovornost, da znanjem, moralom i integritetom doprinosimo, kako finansijskoj stabilnosti cijele države, tako i vraćanju ugleda i dostojanstva zaposlenih u instituciji, ali i izgradnji boljeg statusa zaposlenih i stvaranja većeg povjerenja javnosti u naš rad na dobrobiti svih građana Bosne i Hercegovine.

Sa željom da zajednički doprinosimo ovim ciljevima, svim članovima Sindikata, radnim kolegama i rukovodstvu Uprave, čestitamo ovaj važan jubilej i ujedno se zahvaljujemo organizatorima na pozivu predstavnicima Sindikata Uprave da zajedno obilježimo 20 godina postojanja i rada Uprave za indirektno oporezivanje u Bosni i Hercegovini.

Samostalni Sindikat Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine